Favorieten van April 2012

Mijn favoriete beautyproducten van de afgelopen maand...

Mijn make-up stash

Ik geef een persoonlijk kijkje achter de schermen. Hier kun je mijn make-up stash en organisatie zien...

Make-up Glamour look

Make-up glamour look..

Do's & Don'ts: Mascara

Lees hier alle do's & don'ts voor het aanbrengen van mascara...

Guerlain Shine automatique lipsticks

De nieuwe lipsticks van Guerlain zijn glossy, glanzend en kleurijk. Ik laat jullie twee kleuren uit deze collectie zien...

maandag 7 november 2011

Mijn haar routine... voor stijl haar


Alhoewel ik krullen echt géweldig vind vaak, is dat eigenlijk vooral bij andere. Bij mezelf vind ik stijl haar eigenlijk veel mooier, dat heb ik daarom ook het meest. Golvend haar vind ik trouwens nóg mooier, maar dat kost net wat meer tijd, vandaar dat ik dat niet heel vaak doe. Ik ga in dit artikel laten zien welke producten ik gebruik bij het stijlen. Dit is nu de perfecte combinatie van producten.



Mijn haar na het stijlen

Omdat stijlen met een stijltang of een ander hitte-apparaat niet goed is voor je haar, vind ik het belangrijk goede producten te gebruiken. Zo beperk je toch nog enigszins de schade. Een poos geleden liet ik al zien dat ik had geïnvesteerd in een hele goede stijltang, de CHI. Mijn kapper gebruikte deze stijltang altijd bij mij, sindsdien ben ik verkocht! Ik heb hem nu een poosje en ben er nog steeds even blij mee, alleen zijn er helaas een aantal steentjes afgevallen. (klik hier voor het artikel over de CHI tang).



Als eerst stap na het wassen van mijn haar gebruik ik de Agadir argan oil hair treatment. Dit is een olie die je haar verzorgd en hersteld. Ik gebruik het met name in mijn puntjes als mijn haar nog nat is. Deze olie maakt je haar niet vettig en het trekt snel in. Sterker nog, hij zorgt ervoor de je haar sneller droogt. Het product is wel lastig te krijgen, je kunt het kopen bij een aantal kappers in Nederland voor ongeveer 34 euro. Je doet er wel echt heel lang mee moet ik zeggen, je hebt per keer maar een klein beetje nodig.


Daarna als mijn haar nog vochtig is gebruik ik het serum van CHI, de Silk Infusion. Deze doet wat een serum hoort te doen en beschermt mijn haar tegen de hitte van de stijltang. Ik heb dit 50 ml flesje bij mijn stijltang gekregen, maar ik vind het zo fijn dat ik hem zeker weer ga kopen.

Ook gebruik ik de spray van CHI, de Shine infusion. Dit gebruik ik als mijn haar helemaal droog is, gewoon na het natuurlijk te hebben laten drogen. Dit zorgt ervoor dat mijn haar makkelijker te stijlen is, gladder wordt, mijn haar beschermt tegen de hitte én het geeft een hele mooi glans. Dit is ook weer een product dat ik mijn kapper heb zien gebruiken en mis het echt als ik het niet gebruik.


Alle producten die ik hier gebruik zijn te koop bij de kapper. Je betaald er net iets meer voor, maar een stijltang gebruiken is nou eenmaal niet goed voor je haar. Dus om een beetje te compenseren heb ik het echt nodig, haha. Ik ben blij dat ik nu de perfecte combinatie hebt gevonden voor mijn haar. Als shampoo en conditioner heb ik nog geen favoriet gevonden, ik gebruik op dit moment Elvive van l'oreal. Deze heb ik nu zo lang gebruikt dat ik opzoek ben naar iets anders/beters. Als ik dat gevonden heb, ga ik daar zeker nog over schrijven.



Na die vier stappen en dit hier onder het resultaat. In totaal doe ik er zo'n 20 á 30 minuten over en ik doe het vaak gewoon voor de tv, zo ben ik al klaar voordat ik het door hebt.


Gebruiken jullie vaak een stijltang?

8 reacties:

  1. Ik heb er wel 1 maar gebruik ze de laatste tijd bijna niet meer

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk artikel! Ik gebruik nooit een stijltang en laat mijn haar altijd aan de lucht drogen.


    Ik gebruik wel vaak het Bedouin Beauty deep smoothing oil serum met o.a. arganolie (van mijn eigen merk uiteraard ;-)) voor mijn haar (puntjes en af en toe als overnight masker). Naast arganolie zit er jojoba-olie in het serum en een vleugje wortelolie en petitgrain mandarijnolie. Die laatste geeft een lekker fris tintje naast het kruidige van de arganolie. Jojoba-olie (geurloos) is ook zeer goed voor je haar. Het maakt het haar heel zacht en glad en geeft net als arganolie een heel goede voeding en verzorging. Voor mij werkt het perfect, mijn haar heeft bijna nooit meer droge puntjes en is een mooie volle bos geworden! (en ik gebruik het multi-toepasbare serum ook voor mijn gezicht, handen en nagels ;-))


    Groetjes,
    Rieneke

    BeantwoordenVerwijderen
  3. En je haar ziet er supergezond uit trouwens!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. @ Rienke Steeghs

    Dank je! Die serum klinkt heel goed!

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...