De Lipstick Tag

Een tag met 10 vragen over lipstick!

Mijn Chanel nagellak collectie

Zie hier swatches van al mijn Chanel nagellakjes...

Favoriete lipproducten (Summer Edition)

Lipproducten die ik graag gebruik in de zomer...

My life in pictures

Juli 2012 editie

Shoplog juni 2012

Kijk wat ik de afgelopen tijd bij elkaar geshopt heb...

woensdag 27 april 2011

SPF in je lipproducten


Het zonnetje schijnt heerlijk. Geniet ervan zou ik zeggen. Maar wel met mate en bescherm je goed. Vooral je lippen. De huid rondom je lippen is (samen met de huid rondom je ogen) veel dunner dan de rest van je gezicht. Hier verbrand je dus sneller. Een SPF is dus noodzakelijk voor de juiste bescherming.



Tijdens het doorzoeken van mijn stash verbaasde het mij hoe weinig producten ik heb met een SPF erin. Een beschermingsfactor dat je lippen beschermd tegen de zon. Lees meer over SPF in dit artikel. Uiteindelijk heb ik 6 producten gevonden. Omdat je lipproducten vaak meerdere malen per dag opdoet is het ideaal als het ook een SPF zou bevatten. Ik heb deze producten herontdekt en zal ze vaker gebruiken dan andere lipproducten zonder SPF.



Eyeko Fatbalm
De opvallendste producten waar je niet omheen kan zijn wel de fatbalm's van Eyeko. Deze kan je op je lippen gebruiken of je kan ze als blush gebruiken. Mooie opvallende kleurtjes met een SPF 15. Ze hebben een subtiele shimmer die in de zon heel mooi is. Het product zelf is niet zo mooi, hij is helemaal grijs. Maar de verpakking daarentegen wel. Heel girly en zomers. Ik heb ze in de kleuren cherry en frosting.







Benefit Benetint
De benetint van Benefit was ik een beetje vergeten. Ik draag namelijk niet zo vaak rood op mijn lippen. Maar dit is een glossy kleur rood die niet helemaal dekkend is. Daar maak ik graag een uitzondering voor. Het is heel mooi glanzend en plakt niet. Hier zit een SPF 15 in.






Chanel lip treatment
Dit is een verzorgende lippenbalsem in de vorm van een lipstick. Het heeft geen kleur maar geeft wel een verzorgde glans. Je zou dit ook prima onder een lipstick of lipgloss kunnen dragen. Om je lippen te verzorgen en een bescherming te bieden onder je gebruikelijke lipproducten.

YSL Rouge pure lipstick 127
Ook echte dekkende lipsticks kunnen een SPF hebben. Zoals deze creamy roze kleur van YSL. Heel mooi dekkend zonder enige shimmer of glitter. Het voelt heel zacht aan en geeft een mooi glansje. Hier zit een SPF 8 in.





MAC tinted lipconditioner petting pink
Dit is echt mijn favoriet. Toch was ik hem vergeten op de foto te zetten (haha). Het is een lipverzorging met een liefelijk roze kleurtje. Lees hier meer over dit product. Hier zit een SPF 15 in.


Let jij op SPF als je een lipproduct koopt?

2 opmerkingen:

  1. 'Het product zelf is niet zo mooi, hij is helemaal grijs. Maar de verpakking daarentegen wel.' Klopt niet helemaal volgens mij :P

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Haay Cindy, Met de verpakking bedoel ik het doosje waar het in zit. Die vind ik mooi :D

    BeantwoordenVerwijderen