De Lipstick Tag

Een tag met 10 vragen over lipstick!

Fashion shoot: Luxury 4 life

Outfit of the day...

Mijn Too Faced Stash

Mijn collectie van één van mijn favorieten make-up merken..

Mijn Chanel nagellak collectie

Zie hier swatches van al mijn Chanel nagellakjes...

Spam je blog

Laat je blog of webshop achter...

donderdag 8 september 2011

Hoe blijft je foundation langer zitten....


Foundation vind ik een van de belangrijkste make-up producten om er in één stap gelijk een stuk beter uit te zien. Samen met mascara zijn zij eigenlijk onmisbaar voor een volledige make-up. Ik draag bijna dagelijks foundation, behalve in de zomer, want dan heb ik een mooi bruin kleurtje en vallen oneffenheden haast niet op. Foundation is dus een heel mooi product, soms blijft het alleen niet goed zitten. Aan het einde van de dag zit er nog zo weinig op dat het hele effect weg is. Dat is zonde natuurlijk! Daarom geef ik tips die er voor zorgen dat je foundation langer blijft zitten.

Foundation is product met een kleurtje (huidskleur) die er voor zorgt dat je huid er veel egaler uitziet. Je kiest een kleur uit die zo dicht mogelijk bij je eigen huidskleur komt en die verdeel je over je hele gezicht. Het is dus niet op bruiner te lijken, waar veel het wel voor gebruiken.



Mijn foundations
Eerder liet ik al mijn foundation stash zien, daar kon je al een aantal verschillende foundations zien. Er zijn heel veel verschillende soorten foundation van heel dekkend tot lichte dekking en van mat tot glaznend. Per foundation verschilt het natuurlijk ook hoelang bij blijft zitten en je huidstype (droog, gemengd of vet) heeft daar ook mee te maken. Maar deze tips laten je foundation langer zitten dan het normaal zou zitten, dat maakt al een groot verschil!

Reinigen
Op een schone, goed gereinigde huid blijft je foundation langer zitten en ziet het er veel frisser uit. Ook scrubben helpt enorm omdat je dan geen schilfers meer hebt en een nieuwe gladde huid over blijft. Zo kan je foundation beter (langer) hechten.

Dagcréme
Goede huidverzorging is heel belangrijk, je foundation ziet er veel mooier uit op een gehydrateerte huid. Wel is het belangrijk dat je wacht met foundation aanbrengen totdat je creme volledig is ingetrokken. Als je huid nog op de huid ligtm glijd het makkelijker van je huid af en ziet het er minder mooi uit.

Verschillende primers
Primer
Wat altijd helpt is een goede primer aan te brengen. Dit gebruik je na je verzorging, maar vóór je foundation. Dit zorgt ervoor dat je een beter ondergrond voor je foundation hebt zodat het langer blijft zitten en het helpt vaak ook tegen glimmen.



Verschillende foundation en transparante poeders
 Poeder
Nadat je je foundation hebt aangebracht gebruik je poeder op je make-up te fixeren. Het zorgt ervoor dat je niet glimt en dat je make-up langer blijft zitten. Je kan een transparante poeder gebruiken of een foundation poeder voor extra dekking.

Als je deze stappen volgt kan je veel langer genieten van je foundation en zie je er de hele dag stralend uit!

4 opmerkingen:

  1. Mooie foundations heb je :) handige tips ook

    BeantwoordenVerwijderen
  2. super handige tips maar moet je de primer dik erop doen dun

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuk artikel, ik ben zoo slecht met make up en mijn foundation is er op het eind van de dag altijd meteen af..
    Zwaar irritant

    BeantwoordenVerwijderen