vrijdag 8 juli 2011

Top 5 heren geuren

By Jared:

Natuurlijk zijn ervoor mannen en vrouwen heel wat keuzes qua geuren. Het is altijd moeilijk de perfecte parfum te vinden dat past bij je persoonlijkheid. En misschien kan ik jullie daarbij helpen, hierbij mijn persoonlijke top 5 geuren samengesteld voor de heren. (Misschien voor jullie dames een cadeau tip!) Dit zijn één van de mooiste geuren van toonaangevende merken. Laten we eens een kijkje nemen op de lijst.


1.    Dior Homme INTENSE Parfum

Een eau de parfum voor heren  komt niet vaak voor. Daarom ben ik zo blij dat Dior Homme INTENSE bestaat. Dus daarom staat deze op nummer 1 op mijn lijst. Ik draag de laatste tijd vaak deze geur. Hij heeft een intense  geur  die altijd de aandacht van verschillende soorten mensen trekt. Dit is absoluut een upgrade van Dior Homme. Het heeft een aparte geur,  een zeer elegant, subtiel parfum,  het blijft langer hangen, en het is intenser. Geweldig voor een nacht van romantiek of een zwarte stropdas evenement. Tegelijkertijd modern en klassiek. De hart van deze geur is versierd met subtiele muskusachtige accenten zoals hibiscus zaad. De Virginia ceder, amber en vetiver vormen een akkoord  van kostbaar hout, dit maakt de geur zowel mannelijk als verfijnd.  

Edp 50ml 45,- / edp 100ml €75,-

2.     A*Men Pure Havane Thierry Mugler

Gefeliciteerd Thierry Mugler, heb je eindelijk een geur gemaakt waarvan ik kan genieten.

Met één woord wauw. Ja, inderdaad wauw! I love this fragrance! Angel Men Pure Havane is in principe tabak op de top van Pure Malt. Wat ik leuk vind aan deze geur is dat het eigenlijk ruikt naar zoete tabak. Zodra deze geur droogt tot aan het midden, word het een klein beetje poederig met wat honing-zoetheid en vervolgens komt de tabak weer terug!  De noten honing, vanille en kaneel ruik je wel, maar de tabak springt eruit. Deze geur blijft ontzettend lang hangen. Dit maakt het dus één van mijn favoriete geuren. Helaas is dit een limited edition, die maar 1 keer voorkomt. Waardoor dit geur alleen nog specialer maakt.

Edt 100ml 65,-

3.    Blue de Chanel  
Blue de Chanel is niet een parfum die je ruikt op een geur staafje. Dit moet je op je huid uitproberen wil je deze geur begrijpen.
De vormgeving van de fles neemt je mee naar het diep blauwe zee, het is modern, simpel, strak, maar toch nog mannelijk. Het geeft meer een impressie van een marine-sport geur. Het hart van Bleu de Chanel, de noten lijken te bewegen in elkaars ruimte. Blue de Chanel opent met een sterke bergamot-grapefruit en pepermunt blad noten. Blue de Chanel's "temperatuur" begint te stijgen zodra de nootmuskaat en gember duidelijk worden, de geur van peperkorrels gemengd met een milde vetiver en een florale noot komt dan helemaal tot z'n recht.                                                                                                     
edt 50ml 56,- / edt 100ml €76,-


4.       Givenchy Play
Dit is misschien een ideaal cadeau om te geven aan je man, je vriend of lover. Dit is een geur die met je speelt, een geur die zacht begint en die je moet opbouwen maar toch iets verleidelijks heeft om je aandacht te trekken en te behouden.  Dus een TIP dames! This is a fragrance that brings you in the mood, if you know what I'm talking about.
Wat ik persoonlijk wel minder vind is dat Givenchy  Justin Timberlake gekozen heeft om het gezicht te zijn voor deze geur. Ik ben eigenlijk niet zo fan van celebrity-fragrance combinaties. Maar natuurlijk ieder zijn eigen smaak.
Play is een "toegankelijke" geur. Tegelijkertijd chic en tijdloos. Het bevat bergamot, mandarijn, bittere sinaasappel, grapefruit, amyris hout, zwarte peper, koffie bloem, vetiver en patchouli. Deze geur heeft wel een heerlijke, interessante, warme en sensuele blijvende kracht. Daarom komt play ook in mijn top 5 geuren.
Edt 50ml € 49,- / edt 100ml €62,90

5.    One Million Paco Rabanne
Als ik aan Paco Rabannedenk, denk ik aan een zoete, overweldigende universum van noten die heel duidelijk aanwezig zijn. Hou je van zoet en fruitig dan is dit misschien jouw geur of voor jouw man. Paco Rabanne's 1 Million werd gelanceerd in 2008 en bleek sindsdien een instant hit te zijn . De geur bleek net zo extravagant als de verpakking. De one Million flacon is heel duidelijk “In your face” vormgegeven.
Tegenwoordig is dit een herkenbare geur die heel erg populair is bij de heren. DIt was vroeger mijn nummer 1 favoriete geur die ik dagelijks droeg. Maar omdat het door zoveel  heren (ook wel dames) gedragen wordt, is het minder aantrekkelijker voor mij geworden om van deze geur te houden. Maar toch staat het in mijn top 5. Puur omdat deze geur brutaal is en vertrouwelijkheid uitstraalt
En sinds 2010 hebben ze natuurlijk ook aan jullie dames gedacht door een vrouwelijke versie uit te brengen de lady million. De flacon van lady million heeft de vorm van een gouden diamant. Een diamant is het symbool van rijkdom, de steen die niet iedereen kan betalen, de steen die rijkdom uitstraalt. Kortom, de geurlijn van Paco Rabanne straalt luxe en rijkdom uit. De levensstijl van een miljonair ervaren kan door het dragen van deze parfumlijn.
Heren 50ml 45,63 / 100ml 61,65
Dames 50ml 60,53/ 100ml 78,35

2 reacties:

  1. WendyJul 8, 2011 10:50 AM
    Handig artikel voor als ik een cadeau moet kopen :)
    BeantwoordenVerwijderen
  2. AnoniemOct 12, 2011 02:33 PM
    ik heb one million givenchy uit deze lijst, u heeft veel smaak al het om geuren gaat! (:
    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...