De Lipstick Tag

Een tag met 10 vragen over lipstick!

Fashion shoot: Luxury 4 life

Outfit of the day...

Mijn Too Faced Stash

Mijn collectie van één van mijn favorieten make-up merken..

Mijn Chanel nagellak collectie

Zie hier swatches van al mijn Chanel nagellakjes...

Spam je blog

Laat je blog of webshop achter...

zondag 21 oktober 2012

Budget tip: Superdrug BB cream

Een tijdje geleden wist men niet eens wat het inhield, nu is iedereen er inmiddels mee bekend. Je wordt tegenwoordig echt doodgegooid met BB creams. Iedere merk heeft er tegenwoordig wel één. Van Garnier tot aan Dior, BB creams in overvloed. De meningen zijn er ook over verdeeld. Ik kwam deze budget variant van Superdrug tegen, dat vond ik wel het proberen waard.


Superdrug is een huismerk van een Engelse drogisterij. Te vergelijken met Kruidvat en Trekpleister hier in Nederland. Het hoort ook bij hetzelfde bedrijf. Sinds kort kun je een deel van het Superdrug assortiment in Nederland kopen bij de Trekpleister. Het is echt een budgetmerk, de prijzen liggen tussen de 2 en 5 euro ongeveer. 



De verpakking valt gelijk ook. Dat ziet er heel leuk uit! Het lijkt niet heel goedkoop. Frisse witte tube met roze accenten. Er zit 50 ml in, net zoveel als een dagcrème meestal, prima dus. Hij is helaas wel in maar in één kleur verkrijgbaar, de kleur 'light'. Ik ben zelf getint en voor mij is de kleur goed. Hij past zich ook redelijk aan. Toch hoop ik dat er in de toekomst meer kleuren komen.



Dit is een 5-in-1 product, zie opsomming hierboven. Hij verbergt oneffenheden en zorgt voor een mooiere huidtint. Dat gedeelte kun je vergelijken met een foundation. Het is wel minder dekkend dan een gemiddelde foundation, maar nog steeds verrassend dekkend. Normaal gesproken vind ik de 'Europese' BB creams veel te transparant en glanzend. Deze is dat veel minder. Ik draag deze vaak in plaats van foundation in combinatie met een poeder. Dat geeft een mooi resultaat!

De volgende twee punten zijn 24 uur hydratatie en bescherming met anti-oxidanten. Dit is altijd wel fijn om in een product te hebben, maar het is altijd lastig te testen. Ik draag altijd mijn eigen dagcrème hieronder, maar dat hoeft niet persé. Je kunt het prima alleen dragen. Daarnaast denk ik dat weinig mensen hun BB cream 24 uur laten zitten, maar het gaat om het idee. Lange hydratatie dus. 

De laatste twee punten horen naar mijn mening een beetje bij elkaar. UVB en UVA filters en een SPF 15. Een beschermingsfactor tegen schadelijke zonnestralen, altijd fijn als dit in een product zit.




Dit product is geschikt voor vegetariërs, is parabeen vrij en is niet op dieren getest. Een goede zaak! Op de bovenstaande foto kun je ook de ingrediënten zien. Hoe hoger het product op de lijst staat, hoe meer er van het ingrediënt inzit. 



Het product is er in één kleur zoals ik al zei, maar hij blend mooi je met je huid tint en het ziet er natuurlijk uit. Je voelt hem niet op de huid zitten en is gewoon prima. Dit zal geen vervanger worden voor mijn foundation, een foundation blijft vooral vanwege de dekking mijn voorkeur hebben. Deze BB cream zal ik op dagen gebruiken dat ik het iets natuurlijker wil houden, een schooldag bijvoorbeeld of zaterdag-shop-middagje. Vooral voor de prijs die je ervoor betaald is hij zeker een aanraden, hij is namelijk €4,95. 



Q: Gebruiken jullie BB-cream? En welke is jullie favoriet?

15 opmerkingen:

  1. Klinkt goed! Deze zal helaas voor mij dan te donker zijn...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hij ziet er erg goed uit! Maar ik denk idd dat deze te donker zal zijn!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik had op twitter gelezen dat hij een beetje roze is, is dat zo?
    Mijn favoriet BB-cream is die normale versie van Garnier. :)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Klinkt goed! Ik twijfel al een tijdje tussen deze, die van Nivea en die van Kruidvat!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. die van garnier voor de vette huid :)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Die lijkt me erg fijn! Ik kende deze nog niet :-)!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Deze klinkt ook erg goed! Ik gebruikte die van garnier, maar was er niet echt fan van

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik gebruik nu garnier, maar als de mijn eop is ga ik deze eens proberen!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Oh die wil ik wel eens proberen. Trekpleister kom ik bijna niet, logisch dat ik m dan niet heb ontdekt ;-) Ik gebruik nu skin 79, redelijk licht

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Love it! Kan je dit product ergens in de winkel kopen in Nederland of bestellen? Ik wil dit product graag uittesten!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ik hou van BB crèmes zelf vind ik de BB crème van gosh heel fijn

    BeantwoordenVerwijderen
  12. deze lijkt me het proberen waard, ik heb net die van nivea getest en die vind ik waardeloos - dus ik heb nog een goede nodig!

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Ziet er wel oke uit. Ik heb alleen iets tegen westerse BB creams. Ik heb het gevoel dat het meer getinte dagcremes zijn ipv een echte BB cream. Maar voor de prijs is deze zeker het proberen waard!

    X

    BeantwoordenVerwijderen