De Lipstick Tag

Een tag met 10 vragen over lipstick!

Fashion shoot: Luxury 4 life

Outfit of the day...

Mijn Too Faced Stash

Mijn collectie van één van mijn favorieten make-up merken..

Mijn Chanel nagellak collectie

Zie hier swatches van al mijn Chanel nagellakjes...

Spam je blog

Laat je blog of webshop achter...

maandag 7 oktober 2013

Mijn Huidverzorgingsroutine sept 2013

Eigenlijk schrijf ik maar weinig over skin care, maar ik gebruik het natuurlijk dagelijks. Sterker nog, ik ben er gek op. Ik vind het heerlijk om nieuwe dingen te proberen of wat extra stappen in mijn routine toe te voegen. Vooral s'avonds neem ik graag een momentje voor mijn huidverzorging en reiniging. Het is gewoon heerlijk ontspannen en het is natuurlijk belangrijk om een mooiere huid te krijgen. Vandaag zal ik mijn routine van het moment laten zien.

Mijn routine veranderd heel vaak, ik krijg veel nieuwe producten en wil natuurlijk alles uitproberen. Er zijn wel producten die al jaren in mijn routine zitten, dat zijn mijn holy grail producten. Producten waar ik niet zonder kan dus. De rest is heel fijn, maar vervang ik regelmatig door een ander fijn producten. 

Mijn huidtype
Ik heb een gecombineerde huid. Vooral mijn t-zone is wat vettiger en kan gaan glimmen. Bij mijn wangen is het normaal en hier en daar wat onzuiverheden. In de winter is mijn huid vaak erg vochtarm. 


Reiniging

Het begint natuurlijk allemaal met de reiniging. Dit is heel belangrijk. Je verwijderd alle make-up en vuil,  reinigt de huid en je zorgt ervoor dat de verzorging die je erna gebruikt veel beter opgenomen worden. Mijn favoriet om make-up te verwijderen is de momenteel de Purity made simpel van Philosophy. Deze is heel creamy, je schuimt hem op met water en brengt hem dan masserend aan. Hij haalt in één stap zonder moeite je oog-, lip- en gezichtsmake-up eraf, ideaal! En wat voor mij ook heel belangrijk is, hij geeft geen trekkerig gevoel achteraf. Daarna gebruik ik de Clinique Clarifying lotion in nummer 3, speciaal voor de normale tot gecombineerde huid. Dit is eigenlijk de tweede stap van het 3-stappen systeem, die moet je samen gebruiken. Ik gebruik hem heel eigenwijs alleen, gewoonweg omdat ik de 1e en de 3e stap niet zo fijn vind. De lotion is juist wél heel erg fijn. Hij haalt lichtjes de dode huidcellen van de huid en mijn huid voelt weer glad en zacht. 



Serum

Hoe kon ik ooit zonder serum leven? Ik heb het een paar jaar geleden ontdekt en sindsdien kan ik niet meer zonder. Mijn favoriet aller tijd is de Estee Lauder Advanced night repair serum. Een serum die hydrateert en ook erg goed hersteld. Hij mag s'ochtends en s'avonds gebruikt worden, maar s'avond heb je meer profijt van de herstellende werking. Hij is gaat veel dieper de huid in dan een dagcrème en is ook veel geconcentreerder. Hier overheen gebruik ik dan een crème. Dit is een van de weinige producten waar ik 2 back-up van heb liggen, want stel je voor dat je opeens zonder komt te zitten ;-). Sommige periodes gebruik ik overdag trouwens een ander serum, zoals de Estee Lauder Idealist, Lancome Vissionair bijvoorbeeld.

Oogcrème 

De huid rondom de ogen is vele malen dunner dan de rest van je gezicht, daar verschijnen ook altijd de eerste rimpels. Je hebt dus een aparte crème nodig om die tere huid extra te verzorgen. Dit super serum van Dior, de eyes essential, verzorgd de huid rondom de ogen en gaat beginnende lijntjes en rimpeltjes tegen. Daarnaast verminderd hij ook wallen en kringen. Hij heeft een beetje een gel textuur, daardoor voelt hij heel fris aan. Je kunt hier nog een oogcrème overheen gebruiken als je dat wilt, maar voor mij is dit alleen meer dan genoeg. Mijn all time favoriete oogcrème is trouwens de Chanel Beauté initiale eye, de roze lijn, heel fijn en ook weer met een gel textuur. 



Dagcrème

Wat dagcrèmes betreft wissel ik heel vaak. Ik heb er nog geen een gevonden die perfect voor mij is en dus onvervangbaar. Ik gebruik dus iedere keer weer een andere. Momenteel is het de Hope in a jar van Philosophy. Een fijne dagcrème. Andere favorieten die ik al  eens opgemaakt heb en soms ook al een back-up van klaar heb staan zijn: Day wear (Estee Lauder), Hydra beauty (Chanel), Eclat du jour (Clarins), Hydra life sobet (Dior) en Crème with a sheen (Kenzoki).


Tot slot een opfrisser die extra hydrateerd, vooral in de zomer vind ik dit erg fijn, een face spray. Ik heb er hier twee van Oriflame en beide zijn ze heel prettig!

De volgende keer zal ik wel mijn favoriete maskers en scrubs laten zien. Dat wisselt ook heel erg, maar een paar springen er toch uit. 

Q: Hebben jullie een vast huidverzorgingsroutine?

10 opmerkingen:

  1. Leuk om te zien wat anderen zoal gebruiken

    BeantwoordenVerwijderen
  2. mooie producten gebruik je, inderdaad leuk om te weten wat jou producten zijn die je graag gebruik

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Lijken me allemaal erg fijne producten ik ben erg benieuwd naar philosophy helaas wel prijzig:(

    BeantwoordenVerwijderen
  4. wat leuk om dit te lezen, heerlijke prodcuten gebruik je

    BeantwoordenVerwijderen