woensdag 16 maart 2011

Do's & Don'ts --> Foundation


Als je een parfumerie of drogist binnenkomt vind je veel verschillende soorten foundations. Duurdere en goedkopere, naturel en dekkend, glanzend en mat en een hele reeks aan kleuren. Maar welke past nu het beste bij jou? En waar moet je op letten bij het kopen van een foundation? Ik geef een aantal do’s & don’ts, wellicht dat het jou verder helpt bij je volgende aankoop.


Als eerst moet je jezelf een aantal dingen afvragen. Ten eerste moet je een beetje weten in welke prijsklasse je een foundation zoekt. Ga je voor een drogisterij merk of heb je liever een luxer merk. Dan weet je ook of je naar een drogist of parfumerie moet, of misschien kan het wel beide.

Dan is het belangrijk dat je nadenkt over welke textuur je eigenlijk wil en wat je van een foundation verwacht. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit een vloeibare, compacte, mousse of misschien zelfs een poeder foundation. Ook moet je weten of je een hele dekkende foundation wil of een natuurlijke foundation.

Do’s

-         Nadenken over wat je wil en wat je verwacht van een foundation
-         Advies vragen aan een make-up artist in de winkel
-         Juiste ondertoon kiezen (geel of roze)
-         Altijd de foundation uittesten op de kaaklijn
           (het liefst nog op het hele gezicht als het kan)
-         Even naar buiten lopen om de foundation in daglicht te bekijken
-         Ga altijd bij je hals iets meer door zodat het natuurlijker oogt
-         Afpoederen om het langer te laten zitten en om glimmen te voorkomen
-         Bij twijfel een sample vragen om hem thuis nog even uit te proberen

                      
Don’ts

-    Nooit op je hand testen voor de kleur, die heeft namelijk een andere kleur dan je  gezicht. (Om de textuur te voelen mag het wel op de hand)
-    Nooit een te donkere kleur nemen omdat je je eigen kleur te bleek vindt, een  foundation is bedoeld om te egaliseren en niet om je een kleurtje te geven (voor een kleurtje gebruik je weer bronzing poeder)
-    Nooit een matte of matterende poeder foundation nemen als je een droge huid heb. De schilfers en droge plekjes worden dan nog meer zichtbaar
-     Nooit teveel foundation gebruiken, dat zie je zitten en ziet er niet mooi uit (voor meer camouflage beter combineren met een concealer)



Ik gebruik op dit moment de DiorSkin Nude en de Bourjois healty mix foundation het meest. Dit zijn beide foundations die je een mooie glow geven en mooi egaliseren zonder heel dekkend te zijn.

Kopen jullie vaak de verkeerde foundation?

6 reacties:

Anne ♥ zei

oeeh hele handige tips! bedankt. ^^

Asmae zei

handige tips!

Maya zei

Bedankt Anne & Asmae! :)

Tatjana zei

Leuk artikel!

Martina zei

handig artikel!
vraagje over dat artikel met blunders.
Hoe zorg je dan dat je dat witte poeder neit ziet?
ik heb mac prep + prime transparent finishing powder en ik doe dat dan op mn gezicht met een kwast en onder de ogen beetje aandrukken, maar nu ben ik bang dat je dat ook zo op foto's ziet.
Zelf zie ik niets wits, maar misschien op een foto?
groetjes

Maya zei

Hi Martina

Bedankt voor je reactie!

Het is inprincipe een transparante poeder, dus zolang je het maar "weg veegt" met een penseel, zie je daar niets van terug. Niet teveel gebruiken dus en weg poederen ;)

Een reactie plaatsen