zaterdag 5 februari 2011

Organic olive oil haar masker

Dit product heet voluit Organic root stimulator olive oil replenishing pak, een hele mond vol dus! Het is een haar masker, een deep penetrating conditioner die je in je haar laat inwerken en daarna weer eruit wast. Het is hetzelfde merk dat ook de bekende Hair mayonaise verkoopt.

Dit zakje is voor eenmalige gebruik, je zag hem daardoor ook bij de producten die ik deze maand heb opgemaakt in dit artikel. Als je kort haar heb zou je hier ook 2x mee kunnen doen en het dan bijvoorbeeld in een klein bakje doen die je weer kunt sluiten. Er zit 51,7 ml in - wat best veel is - maar omdat het in een zakje zit gebruik je het vaak gewoon in één keer en heb je niet echt door dat het vrij veel is.


Ik ben vaak in de weer met een stijltang of soms een föhn en het is geen geheim dat dat eigenlijk heel slecht is voor je haar. Ookal heb ik een stijltang met keramische platen en gebruik ik een heat-protector, it's bad! Vandaar dat ik mijn haar af en toe verwen met een lekker maar vooral herstellend maskertje. Mijn favoriet was altijd de "tubetjes" met 4 stuks in een pak van Elvive, de gele lijn. Maar die worden waarschijnlijk niet meer verkocht, want ik kan ze nergens meer vinden. In mijn zoektocht naar een vervanger kwam ik deze masker tegen en vond hem wel het proberen waard. Vooral voor die prijs.

Het gebruik is heel simpel, na het wassen van je haar pak een het masker en verdeelt een grote hoeveelheid over je haar. Je kamt het er goed doorheen, doet een handdoek of badmuts over je haar en laat het 1 uur zitten. Je kan er ook voor kiezen om het masker 10-15 minuten in te laten trekken en in die tijd onder een droog kap te gaan zitten. Aangezien ik dat niet in huis heb, kies ik voor de eerste optie.

Omdat er olive oil op de verpakking staat, dacht ik eerst dat het een echte olie was. Dat is niet het geval, het is een gele crème dat best prettig ruikt, een beetje citrus-achtig.


Ik vind het product heel fijn, het ruikt lekker en het voelt lekker fris aan. Hij heeft wel iets langere inwerk tijd dan een gemiddeld maskertje. Maar als je gewoon voor de TV zit of op de PC aan het werk bent heb je dat amper door, dan "wacht" je er niet op en gaat de tijd snel. Na het wassen voelde mijn haar heel zacht aan en was het veel makkelijker in model te krijgen. Of het echt herstelt kan ik natuurlijk niet direct zien, maar het reageert wel beter op producten daarna en mijn haar was makkelijker te stijlen. Ik ben er dus heel tevreden over.


Na het masker, met niets in mijn haar!
 Ik zou dit product zeker vaker kopen, maar ik zal hem niet elke week gebruiken omdat je toch iedere keer een los zakje moet kopen. De masker is voor € 1,98 te koop bij de Etos, waar je ook de hair mayonaise kan krijgen.

0 reacties:

Een reactie plaatsen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...