woensdag 16 februari 2011

MAC pressed blot powder

We gaan weer verder met mijn MAC aankoopjes. Nu is het de beurt aan de pressed blot powder. Een bijna transparante poeder waar je je foundation mee kan fixeren en je een matte finish kan geven. Ik heb hem in de kleur medium/dark en heb hem de laatste weken gebruikt - lees verder voor mijn review.

De poeder is licht en totaal niet dekkend, hij matteert en zorgt ervoor dat je foundation langer blijft zitten. Je zou het eventueel ook alleen kunnen gebruiken om er wat matter uit te zien, maar egaliseren doet hij dan niet echt.



Zoals je kan zien is hij vrij licht voor een poeder met de kleurnaam 'medium/dark', gelukkig heb ik er rekening mee gehouden. Hij is de perfecte kleur voor mij. Laat je dus niet misleiden door de naam en test 'm eerst even uit!



Ik vind de poeder echt heel fijn! Je ziet hem niet zitten, je hebt dus geen cakey gezicht en je ziet er niet poederig uit. Ik gebruik hem om mijn foundation mee af te poederen en het is heel handig dat hij mijn gezicht gelijk matteert omdat ik een gecombineerde huid heb. Zo zie ik er toch wat langer fris uit.

Er zit een sponsje in, maar ik gebruik liever een penseel omdat ik het gevoel heb dat het dan gelijkmatiger en natuurlijker aanbrengt. Je zou de poeder mee kunnen nemen in je make-up tasje, dan zou je heel makkelijk even kunnen bij blotten om er gedurende de dag mat te blijven zien. In dat geval - al je hem meeneemt - is dat sponsje wel weer handig.

Ik zal de poeder denk ik vooral in de zomer veel gebruiken, zonder foundation, om mat te blijven zonder een dekkende poeder op te hebben.



De poeder is voor € 21,- verkrijgbaar bij alle MAC verkooppunten. In het doosje zit een spiegel, een sponsje en hij bevat 12 gram.

3 reacties:

Martina zei

Leuk artikel!
welk penseel zou je gebruiken om deze poeder op je gezicht te doen?

Maya zei

@Martina
Ohja! dank je voor je handige reactie's altijd!
Ik zal het erbij zetten, is leuk! :D

Ik gebruik de too Faced penseel uit een andere artikel. ;)

Madelon zei

Klinkt interessant. Ik gebruik daar nu Finishing Dust voor van EDM. Is wel een stuk goedkoper haha.

Een reactie plaatsen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...