donderdag 3 februari 2011

MAC Brush cleanser


Zoals jullie eerder in een shoplog konden zien ben ik gaan winkelen bij de MAC en wilde ik wat dingen proberen. Een van die producten is de brush cleanser, een soort shampoo voor je penselen. Ik ben dit product vaak tegen gekomen en ben was er erg nieuwsgierig naar.

Dit is een product om je penselen te reinigen. Penselen zijn echt een broedplaats voor bacteriën en kunnen je poriën verstoppen, het is dus belangrijk ze regelmatig te reinigen. Met de brush cleanser zorg je ervoor dat je ze reinigt, desinfecteert en de conditie van je penselen goed houdt. Je kan zo dus veel langer met je penselen doen. Dit is vooral nodig bij vloeibare producten omdat die daar gevoeliger voor zijn, maar ook bijvoorbeeld poeder die zich ophoopt in je penselen.

Het is een grote fles, er zit een inhoud van 235 ml in. Je kan er dus wel een poosje mee doen. Hij is niet heel zuinig in gebruik, maar alsnog doe je er best lang mee.

Het enige nadeel is eigenlijk de manier van gebruiken, de verpakking dus. De meeste brush cleanser hebben een spray erboven op zitten. Dan spray je het zo over de kwasten, maar dat heeft deze niet. Ik giet de brush cleanser over in een kleine spray flacon - van de Sephora expess lijn (€ 1,55) - zo is hij makkelijker te gebruiken.

Op de verpakking en op de achterkant staat dat je het product als echt shampoo kan gebruiken - als vervanger dus voor babyshampoo wat ook wel eens aangeraden wordt. Dit kan - dan gebruik je het met wat onder de kraan - je wast je penseel je gebruikt de cleanser en laat het drogen.

Ikzelf gebruik het dagelijks als directe reiniging, je sprayt de cleanser dan op een tissue en strijkt je penselen erlangs tot ze schoon zijn. Een kwestie van een paar seconden, direct nadat je de penselen gebruikt hebt. Wel raad ik aan 1x in de maand de penselen even onder de kraan te houden en dan met bijv. babyshampoo te reinigen. Vooral met je penselen voor het hele gezicht die je dagelijks gebruikt.

Ik vind dit een heel fijn product, het is geen vervanging voor het "grondig wassen" van je penselen, zo'n 1 keer in de maand. Maar het is wel heel fijn voor dagelijks gebruik en om bijvoorbeeld verschillende kleuren oogschaduw met 1 penseel aan te brengen, dan kan je ze makkelijk tussendoor reinigen.


De MAC brush cleanser is bij alle MAC verkooppunten voor 10 euro.

6 reacties:

sanne gronert zei

ik ga hem ook halen, ik vind het vet goedkoop voor een M.A.C. product dat zo ontzettend goed zijn werk doet

Ashley zei

Hee mooie site!

Zou je ook even op mijn site willen kijken?

xx Ashley

Maya zei

@Sanne:

Ja, ik vind hem ook het geld waard! ;)

@ Ashley:

Leuk, ik ga op je site kijken! :)

Sanaz zei

Hey die heb ik ook gekocht in London!

Evelien ♥ OhFashion.nl zei

Die lijkt me echt fijn! Ik gebruik nu gewoon water..

martina zei

heyy
leuke site.. Ben benieuwd naar de reviews van je andere mac aankopen..
Ik heb zelf ook deze cleanser en vind hem super fijn.. Ook fijn dat het desinfecterend is..
Xx martina

Een reactie plaatsen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...